5 tips när du anlitar takläggare i Stockholm

Behöver du hjälp med att byta tak på din villa, men vet inte vilken takfirma du ska anlita? Det finns många företag som erbjuder takläggning men som husägare vill man inte riskera att jobbet blir dåligt utfört eller onödigt dyrt. Här ger vi dig fem tips på vad du bör tänka på när du väljer takläggare.

Kolla tidigare referenser

Ta reda på hur länge takfirman har funnits. Riktigt dåliga takläggare brukar inte överleva särskilt länge. Ett företag som funnits några år har naturligtvis hunnit skaffa sig en del erfarenhet och kan ge referenser till tidigare utförda jobb.

Olika lösningar vid takarbete

Hör med takläggaren vilka lösningar de erbjuder och vilken lösning de anser är den bästa för just ditt tak. Takets konstruktion och skick kan påverka vilken lösning som passar bäst. En hantverkare som bara jobbar med en viss sorts lösning kanske inte är bäst för att utföra jobb på just ditt hus.

Garanti på takläggning

Fråga vilka garantier de ger som takläggare. Som privatperson skyddas du av konsumenttjänslagen som reglerar garantier och ansvar när du anlitar hantverkare. Det innebär att hantverkaren minst är ansvarig för fel som reklamerats inom 10 år vid arbete på byggnader så som tak. Hantverkaren kan naturligtvis välja att lämna garantier utöver konsumenttjänstlagen också.

Jämför pris från olika takläggare

Ta in offerter från några olika firmor så du kan jämföra dem. Verkar något pris för bra för att vara sant så ska du se upp. Ofta finns det en anledning om en takläggare inte kan ta betalt på samma sätt som sina konkurrenter och det kan bli dyrt för dig i slutändan att anlita den takläggaren.

Takläggarens säkerhet är ditt ansvar

Kontrollera att takfirman jobbar efter Arbetsmiljöverkets direktiv. Som husägare är det du som är ytterst ansvarig för takläggarens säkerhet. En skicklig takläggare har koll på vad som krävs i form av säkerhetsutrustning och hjälper dig se till så att alla krav uppfylls innan arbetet påbörjas.

Takläggare i Stokholm

Besök hemsidan för den firma du funderar på att anlita. Där kan du få en bra uppfatting om deras tjänster och kompetens. Här kan du läsa mer om takläggning av takläggare i Stockholm.